Απλοί υπολογισμοί – Αλγόριθμοι με τη δομή της ακολουθίας – print – input- εκχώρηση τιμών = – συναρτήσεις python
1. Να γράψετε πρόγραμμα σε γλώσσα python το οποίο να διαβάζει το βάρος τριών ταχυδρομικών πακέτων και να υπολογίζει και να εμφανίζει το συνολικό βάρος.
2. Να γράψετε πρόγραμμα σε γλώσσα python το οποίο να διαβάζει το μήκος και το πλάτος μιας αίθουσας που είναι ορθογώνιο παραλληλόγραμμο και να υπολογίζει και να εμφανίζει το εμβαδόν της.(E=m*p)
3. Να γράψετε πρόγραμμα σε γλώσσα python το οποίο να παίρνει από το πληκτρολόγιο τους αριθμούς a,b και να υπολογίζει και να εμφανίζει το αποτέλεσμα της παρακάτω παράστασης:
F=a2+b2
4. Μία εταιρία κινητής τηλεφωνίας χρεώνει κάθε λεπτό ομιλίας προς 0,03 €. Να γράψετε πρόγραμμα σε γλώσσα python το οποίο να παίρνει από το πληκτρολόγιο τα λεπτά ομιλίας που μιλήσαμε σε ένα μήνα και να υπολογίζει και να εμφανίζει το πόσο θα πληρώσουμε.
5. Να γράψετε πρόγραμμα σε γλώσσα python το οποίο να διαβάζει το ονοματεπώνυμο και τους βαθμούς στα 3 τρίμηνα ενός μαθητή σε ένα μάθημα και να υπολογίζει και να εμφανίζει τον μέσο όρο.
Το αποτέλεσμα να εμφανίζεται με την μορφή π.χ. “Ο μαθητής ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ έχει μέσο όρο : 16.4”
6. Να γράψετε πρόγραμμα σε γλώσσα python το οποίο να διαβάζει το ονοματεπώνυμο ενός αθλητή στο ακόντιο και τις τρείς ρίψεις που έκανε σε ένα αγώνα και να υπολογίζει και να εμφανίζει τον μέσο όρο.
Το αποτέλεσμα να εμφανίζεται με την μορφή π.χ. “Ο αθλητής ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ έχει μέσο όρο : 60.93”
7. (Αντιμετάθεση τιμών) Να γράψετε πρόγραμμα σε γλώσσα python το οποίο :
Α) να διαβάζει δύο αριθμούς και να τους τοποθετεί στις μεταβλητές x,y.
Β) Να εμφανίζει το περιεχόμενο των μεταβλητών
Γ) Να ανταλλάσσει τιμές μεταξύ των μεταβλητών
Δ) Να εμφανίζει το νέο περιεχόμενο των μεταβλητών

Π.χ. δίνουμε από το πληκτρολόγιο x=4 και y=10
x=4 y=10
x=10 y=4

Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.