Απλοί υπολογισμοί – Αλγόριθμοι με τη δομή της ακολουθίας

  1. Να γραφεί πρόγραμμα σε γλώσσα Python το οποίο να διαβάζει την τάση V και την αντίσταση R και να υπολογίζει και να εμφανίζει την ένταση του ρεύματος Ι. Δίνεται ότι Ι=V/R. (ask1_f3.py)

  2. Να γράψετε πρόγραμμα σε γλώσσα Python το οποίο να διαβάζει έναν ακέραιο αριθμό και υπολογίζει και να εμφανίζει τον διπλάσιο και τον τριπλάσιό του. (ask2_f3.py)

  3. Να γραφεί πρόγραμμα στη γλώσσα Pyhton το οποίο να διαβάζει τη μικρή βάση Β1, τη μεγάλη βάση Β2 και το ύψος Υ ενός τραπεζίου και να υπολογίζει και να εμφανίζει το εμβαδόν του. Δίνεται ότι Ε=(Β1+Β2)*Υ/2 (ask3_f3.py)

  4. Να γραφεί πρόγραμμα σε γλώσσα Python που να διαβάζει τη μέγιστη θερμοκρασία 3 ημερών και να υπολογίζει το μέσο όρο τους. Το αποτέλεσμα να εμφανίζεται στην οθόνη. (απλός υπολογισμός) (ask4_f3.py)

  5. Ένας αθλητής κάνει ρίψεις με ακόντιο. Να γράψετε πρόγραμμα το οποίο να διαβάζει τις 3 ρίψεις του αθλητή και να υπολογίζει και να εμφανίζει τον μέσο όρο.(απλός υπολογισμός). (ask5_f3.py)

  6. Μια εταιρία παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος χρεώνει κάθε κιλοβατώρα προς 0.01 €. Επιπλέων ο πελάτης πληρώνει πάγιο 30 €. Να γράψετε πρόγραμμα σε γλώσσα Python το οποίο να διαβάζει το πλήθος των κιλοβατώρων που καταναλωσε ο πελάτης και να υπολογίζει και να εμφανίζει το συνολικό ποσό που θα πρέπει να πληρώσει.(απλός υπολογισμός) (ask6_f3.py)

  7. (Παλιός τρόπος υπολογισμού των μορίων-Δεν ισχύει πλέον) Οι μαθητές των ΕΠΑΛ του τομέα πληροφορικής, διαγωνίζονται σε 4 μαθήματα εκ των οποίων τα 2 είναι ειδικότητας (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ, ΔΙΚΤΥΑ) και τα δύο γενικής παιδείας (ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ). Σε κάθε μάθημα ο μαθητής βαθμολογείται με άριστα το 200 (που είναι σαν το βαθμό 20).

Τα μόρια του μαθητή προκύπτουν αν πολλαπλασιάσουμε κάθε μάθημα ειδικότητας με το 35 και κάθε μάθημα γενικής παιδείας με το 15 και στη συνέχεια προσθέσουμε τα μόρια που θα βρούμε.

Να γράψετε πρόγραμμα σε Python το οποίο να διαβάζει το ονοματεπώνυμο και τους βαθμούς για τα 4 μαθήματα ενός υποψήφιου για πανελλήνιες και στη συνέχεια να υπολογίζει και να εμφανίζει τα συνολικά μόρια που συγκέντρωσε.

Η εμφάνιση να γίνεται π.χ. :

Ο μαθητής ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ έχει 14500 μόρια

(απλός υπολογισμός με ενδιάμεσα αποτελέσματα) (ask7_f3.py)

Αφήστε σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.